top of page

Sov godt, med riktig solskjerming

Når vi sover, skjer det mange ting i kroppen som sørger for å holde oss sunne og friske, i følge Forskning.no. For å få mest mulig ut av søvnen, bør man sove på noenlunde samme tidspunkt hver natt og sove i et mørkt og kjølig rom. De voksne har behov for omkring syv timers sammenhengende søvn, mens barn har større søvnbehov.

Får man det, vil søvnen ha en helbredende, forebyggende og gjenoppbyggende virkning på mange områder, i følge Forskning.no

Som Forskning.no forteller, får du mest igjen for søvnen når du sover i et mørkt og kjølig rom. Med riktig solskjerming på soverommet, kan du oppnå begge deler - både få det mørkt og kjølig. Hos Pemasol finner du både solskjerming som blokkerer 100% av lyset og med ulike grader av lysdemping.

I følge Forskning.no får du mest igjen for søvnen når du sover i et mørkt og kjølig rom.

Mørkleggingsgardiner som det optimale valget for de fleste soverom. Disse gardinene blokkerer både sollys og varme, noe som sikrer en god natts søvn uavhengig av årstid og værforhold utenfor vinduet.

Plissegardiner

Plissegardiner er effektive når du ønsker å skape mørke i ditt soverom. Disse gardinene finnes i både fullstendig lysblokkerende og lysfiltrerende utgaver, og for soverommet vil det ofte være mest hensiktsmessig med en fullstendig lysblokkerende variant. Plissegardiner har flere fordeler: de er enkle å vedlikeholde, tar minimalt med plass og er veldig fleksible. 

Fasadepersienner

Du har enkel og god kontroll på å styre lys og varme med fasadepersienner. Du justerer selv hvor mye lys du vil slippe inn, takket være hellingsregulerbare lameller. Samtidig er utvendige persienner noe av det mest effektive for å regulere varme inn og ut. Du kan enkelt senke temperaturen om sommeren og opprettholde den om vinteren, takket være luftlaget mellom persiennene og vinduet. Fasadepersienner kan hindre opp til 92% av varmen fra å komme inn.

Ta kontroll over innetemperatur og lysinnslipp med riktig solskjerming. La oss vise deg hvordan - hjemme hos deg
Jeg er interessert i

Rullegardiner

Rullegardiner kan gi fullstendig lysblokkering. Dette er spesielt viktig for å sikre god søvnkvalitet hvis du bor i områder med forstyrrende lyskilder utenfor vinduet.

Med ulike teksturer, farger og materialer kan rullegardiner tilpasses etter din smak og interiørstil på soverommet. Du kan velge mellom ulike grader av lysfiltrering og personlig tilpasse rullegardinene for å oppnå ønsket atmosfære.

Rullegardiner er enkle å betjene og vedlikeholde. De krever minimalt med pleie og kan enkelt rengjøres med en fuktig klut eller støvsuger, noe som gjør dem praktiske for bruk på soverommet.

bottom of page